englishcontact
 
01/08/2006 Seminar de training. Cultura si dezvoltare locala:
artistul si proiectul strategic al organizatiei culturale.
Bucuresti, 24-25, 28-29 august 2006
  Data limita de inscriere: 15 august


In ce fel activitatea artistului trebuie si poate sa fie subiectul central al construirii unei strategii locale de functionare pertinenta a institutiei culturale? Cum se traduce strategic misiunea artistica a unei organizatii, care sint instrumentele care se afla la indemina managerului pentru a ramine fidel unei optiuni artistice si a gasi, in acelasi timp, mijloacele necesare pentru a o pune in practica? Acestea sint citeva din problematicile unui nou seminar de training ECUMEST ce isi propune sa analizeze si sa puna in perspectiva actiunea managerului cultural fata de contextul local, in functie de doi termeni de referinta fundamentali: Artistul si Proiectul strategic al organizatiei culturale.

Echipa de traineri este formata din: Corina Suteu - coordonator pedagogic al seminarului - trainer si consultant independent pe plan european in domeniul managementului cultural, al cooperarii internationale si al politicilor culturale europene; Saviana Stanescu, dramaturg, artist asociat la Teatrul Lark si la East Coast Artists (New York), preda la Tisch School of Arts (New York University).

Seminarul se adreseaza tinerilor operatori culturali activi la nivel local sau national in organizatii culturale publice sau private, care au o minima experienta in domeniul initierii si organizarii de proiecte artistice. Sesiunea este deschisa unui numar de 20 participanti.

Seminarul va avea loc la Centrului National al Dansului (Bucuresti, B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, TNB, acces linga Laptaria Enache, etaj 3/4).

Selectia participantilor se va face de catre organizatori, pe baza formularului completat de candidati si transmis ECUMEST la coordonatele de mai jos.

DESCARCATI:
> Prezentarea si programul sesiunii (document pdf, 112 kb)
> Formular de inscriere (document word, 39 kb)

Participarea la training a candidatilor selectionati este gratuita, pe baza sprijinului asigurat de finantatorii proiectului. Precizam ca organizatorii acopera costurile seminarului, precum si cheltuielile de catering pe durata acestuia, costurile de transport si cazare legate de participarea la training fiind in sarcina participantilor. Pentru un numar limitat de participanti organizatorii vor acorda sprijin financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport. Cei care doresc sa fie luati in considerare sint rugati sa precizeze acest lucru in formularul de inscriere si sa argumenteze motivul pentru care solicita sprijin financiar.

Pentru inscrieri trimiteti formularele completate Biancai Floarea, coordonator proiect, la email office@ecumest.ro pina la data de 15 august 2006. Pentru detalii suplimentare contactati-ne pe adresa office@ecumest.ro sau la tel/fax: 021-319 27 11.


Seminarul face parte din proiectul "Organizarea unor sesiuni de formare si perfectionare a operatorilor culturali din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana" initiat de Asociatia ECUMEST si finantat de Fondul Cultural National. Prezenta sesiune beneficiaza totodata de sprijinul Centrului National al Dansului.
< inapoi