englishcontact
 
10/11/2005 "The arts, politics and change". European Cultural Foundation, ECUMEST & Boekmanstudies, Amsterdam 2005
 
Intilnirea Policies for Culture de la Bucuresti (4-5 noiembrie 2005) a prilejuit lansarea unei noi publicatii a programului – "The arts, politics and change” . Cartea reprezinta o colectie de articole teoretice, dar si studii de caz, realizata de Fundatia Culturala Europeana si de ECUMEST, si publicata de Boekmanstudies (Amsterdam, 2005).

Cartea, disponibila deocamdata doar in limba engleza, este prima publicatie de aceasta anvergura despre situatia specifica tarilor Europei de sud-est in domeniul politicilor culturale. Ea propune atit o reflectie teoretica cit si exemple practice de initiative in domeniul politicilor culturale legate de aspecte cheie ale proceselor de transformare sociala, economica, administrativa dar si culturala a tarilor din Balcani, in contextul instabilitatii sociale si politice specifice regiunii.

Printre temele propuse: centralizare si descentralizare; transformarea cadrului legislativ; regindirea finantarii publice; rolul mass media; dezvoltarea unor strategii culturale pe plan local; strategii si actiuni de lobby din partea sectorului independent legate de toate aceste aspecte. Publicatia documenteaza si se bazeaza pe activitatile PfC desfasurate incepind cu anul 2000 si pe rezultatele obtinute pina in prezent in cadrul celor 22 de proiecte sustinute de Policies Culture in intreaga regiune sud-est europeana.

Autori: Ela Agotic, Tsveta Andreeva, Odile Chenal, Vesna Copic, Milena Deleva, Philipp Dietachmair, Sanjin Dragojevic, Christopher Gordon, Vjeran Katunaric, Marius Lazurca, Francois Matarasso, Delia Mucica, Oana Radu, Cas Smithuijsen, Corina Suteu, Lidia Varbanova, Yuriy Vulkovsky, Hanneloes Weeda, and Andrea Zlatar

Consultati sumarul cartii pentru multe detalii.

Aceasta publicatie este o initiativa a Asociatiei ECUMEST si Fundatiei Culturale Europene. Editori: Cas Smithuijsen, Corina Suteu si Hanneloes Weeda. Boekmanstudies, Amsterdam, the Netherlands. Versiune engleza; 288 p.; EUR 29.50.

Distributie: Pentru a comanda cartea vizitati www.boekman.nl.

< inapoi