englishcontact
 
09/05/2007 Shortcut & Subcultural Scuba Divers:
doua intilniri reSourcing. platforma critica
CNDB / 15-16 mai
  > Shortcut. Ce trebuie sa stiu CA SA FIU SUBIECTUL si nu OBIECTUL istoriei?
marti / 15 mai / de la 11.00

O intilnire deschisa si informala cu jurnalisti, analisti politici, scriitori.

Echipa editoriala a Revistei 22 - Andrei Cornea, Radu Filipescu, Armand Gosu, Andrei Oisteanu, Rodica Palade, Traian Ungureanu
si echipa reSourcing


Shortcut, de Lia Perjovschi, este un proiect de recuperare a specialistilor (vizibili sau mai putin) din diferite domenii - experienta, strategia si felul in care au creat oportunitati pentru a-si exercita profesia si a-si trai viata intr-un mediu mereu neprietenos.


> Ingerii negri. o vizionare Subcultural Scuba Divers.
miercuri / 16 mai / 19.00

Marile naratiuni sint cele care au stat la baza constiturii statelor moderne, a natiunilor. Micile naratiuni, sau colectiile de mici naratiuni sint cele care construiesc indivizii si am putea risca afirmatia ca ele sint cele care construiesc si comunitatile (ca seturi de indivizi mai modeste decit natiunile). Mica noastra poveste se intimpla in anii 88-90, cind eram in primele clase primare si incepe in felul urmator: "Ingerii negri erau o gasca de ninjalai care traiau prin canale si rapeau copii..."

Subcultural Scuba Divers: Stefan Tiron & Sebastian Big. Se poate spune ca in timpul comunismului, cu doar putin timp inainte de 1989, era in plina dezvoltare o cultura "alternativa". Exista bucati de informatie contradictorii, fragmentare, dispersate, legende, marturii, indicii falsificate si martori oculari, dar nu si o cercetare sustinuta a fenomenului sau vreo dovada istorica a ceea ce se intimpla. Scuba Divers urmaresc identificarea diverselor dovezi antropologice despre retele ascunse, artefacte, documente media, reconstruind o dovada vie a unui fenomen pe care fiecare si-l aminteste si il considera ca inceputul unui proces complet diferit din punct de vedere cultural.


reSourcing. platforma critica este un proiect derulat de ECUMEST si sustinut de Fundatia ERSTE.
< inapoi