englishcontact
 
07/05/2007 Scena culturala contemporana din Romania in focus pe LabforCulture.org
 
La solicitarea LabforCulture.org, ECUMEST a realizat o serie de materiale referitoare la statusul actual al scenei culturale contemporane din Romania. Documentarea este in prezent parte a sectiunii Region in Focus dedicate Romaniei si Bulgariei in cadrul portalului LabforCulture.org.

Materialele realizate includ un articol scris de Corina Suteu pe baza interviurilor date de Ciprian Muresan, artist vizual; Alina Serban, curator; Ada Solomon, producator de film; Radu Malureanu, sociolog; Virgil-Stefan Nitulescu, Secretar general, Ministerul Culturii si Cultelor. Interviurile luate de Simona Chitan, jurnalist cultural la Evenimentul zilei, exploreaza contextul actual al practicilor artistice contemporane in Romania, oportunitatile de cooperare culturala internationala dupa aderarea la UE si chestiunea finantarii publice in cultura.

Intre celelalte documente ale sectiunii Region in Focus poate fi consultata online o selectie a organizatiilor culturale independente active in diverse domenii artistice, iar o pagina de forum dedicata subiectelor din jurul acestei sectiuni va fi deschisa curind.

Vizitati www.labforculture.org pentru a consulta documentarea despre Romania prezentata la Region in Focus si sectiunea publicatii electronice pe site-ul ECUMEST pentru a citi interviurile realizate in cadrul acesteia.


LabforCulture.org este o intiativa partenera a Fundatiei Culturale Europene.

Pentru mai multe detalii: Stefania Ferchedau, stefania@ecumest.ro.
< inapoi