englishcontact
 
21/06/2005 Cercuri in apa.
Un atelier cu Andrei Serban povestit de Tania Radu
 
Sub acest titlu a fost lansata de curind o noua publicatie realizata de ECUMEST, documentind atelierul international sustinut de regizorul Andrei Serban in iunie 2004 la Arcus/Sfintu Gheorghe.

Atelierul s-a desfasurat pe durata a doua zile in cadrul cadrul intilnirii retelei Balkan Express organizata de ECUMEST, reunind la Centrul de Cultura Arcus aproape douazeci de tineri regizori din Romania si alte tari din Balcani.

Lansarea cartii a avut loc cu ocazia seriei de conferinte sustinute de Andrei Serban intre 1 si 14 iunie 2005, organizate de ECUMEST la Bucuresti si la Cluj. Cercuri in apa este disponibila in limbile romana si engleza si descrie pas cu pas experienta intilnirii cu Andrei Serban la Arcus, oferind o incursiune in metoda de lucru a regizorului. Cartea include totodata o serie de notatii apartinind lui Andrei Serban despre experienta sa regizorala in teatru si opera, prezentate cu ocazia conferintei sustinute la Teatrul ACT in acelasi iunie 2004.

Publicatia a aparut cu sprijinul ziarului Cotidianul, al Fildas Trading si al Centrului de Cultura Arcus.

ECUMEST va distribui cartea gratuit unui mare numar de artisti, organizatii si institutii active in domeniul artelor spectacolului din Romania si din strainatate, precum si tuturor universitatilor si facultatilor de teatru din Romania.


Editor: Stefania Ferchedau
Desene si design: Ioana Nemes
Asociatia ECUMEST, Bucuresti, 2005. Versiune romana si engleza; 200 p.; 15 RON.
Distributie: Librariile Carturesti, Noi si Humanitas
< inapoi