englishcontact
 
23/03/2007 Universitatea de Arte din Belgrad lanseaza inscrierea la programul de Master in Management si Politici Culturale in Balcani
  Data limita de depunere a dosarelor: 1 mai 2007


Programul Regional de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani este organizat de Universitatea de Arte din Belgrad (UAB) in colaborare cu Universitatea Lyon 2 si este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene. Asociatia ECUMEST este partenerul local al programului in Romania.

Acest program se adreseaza absolventilor care poseda deja o diploma universitara sau tinerilor profesionisti din domeniul cultural din intreaga regiune balcanica si din alte tari europene, cu interes in regiune, ce poseda cunostinte solide de limba franceza si/sau engleza. Programul post-universitar are ca scop formarea viitorilor manageri ai organizatiilor culturale publice sau private din regiune, furnizindu-le instrumente de analiza teoretica si operationala necesare, pentru dezvoltarea si punerea in practica a politicilor si a proiectelor culturale.

Programul se deruleaza pe parcursul unui an de studiu octombrie 2007 - septembrie 2008. Structura acestuia include cursuri, dezvoltare de proiecte, studii de caz, vizite de studiu in Serbia si in regiune, un stagiu practic de 3-6 luni intr-o institutie culturala din Balcani sau din Franta, precum si redactarea tezei de absolvire.

Studentii nefrancofoni pot urma, in cadrul universitatii, cursuri de limba franceza. Cursurile vor avea loc in limba franceza (cu traducere consecutiva in engleza) sau in limba engleza.

Absolventilor francofoni li se va acorda Diploma franceza pentru ciclu 3 - Master, eliberata de catre universitatea Lyon 2. Studentii anglofoni vor primi diploma de Master in Management Cultural, eliberata de Universitatea de Arte din Belgrad.

Conditii de inscriere
> fluenta in engleza obligatorie; cunoasterea limbii franceze este un avantaj;
> titular al unei diplome universitare (minimim 4 ani de studii);
> experienta relevanta in domeniul cultural.

Procedura de inscriere
Dosarul de inscriere (in limba engleza sau franceza) trebuie sa includa:
1) formularul de inscriere completat, insotit de un Curriculum Vitae care sa ateste experienta profesionala, precum si de diploma universitara scanata: de trimis in varianta electronica pe adresa coordinator@arts.bg.ac.yu pina la data de 1 mai 2007;
2) in urma confirmarii selectarii lor, candidatii admisi vor trimite traducerile legalizate ale diplomei universitare sau ale foii matricole prin posta Universitatii de Arte din Belgrad (cu mentiunea "attn: Cultural Management and Cultural Policy Group Coordinator").

Taxele de scolarizare sint de 1400 euro pe an. Studentii trebuie sa isi acopere singuri aceste taxe sau sa gaseasca sprijinul financiar necesar pentru acoperirea lor, precum si a costurilor de transport si de sedere la Belgrad pe durata programului (estimate la 3600 EUR/ an).

Procedura de selectie
Selectia candidatilor va fi realizata pe baza dosarelor de catre un Juriu de selectie in cadrul Universitatii de Arte din Belgrad.

Juriul de admitere va face o selectie a candidatilor pe baza inscrierilor primite si/sau a unui interviu prin telefon cu acei candidati aflati pe lista de asteptare.

Candidatilor romani selectionati li se recomanda sa depuna aplicatii pentru bursa de studii si granturi de calatorie la Fondul de Mobilitate Culturala al Ministerului Culturii si Cultelor pentru a obtine sprijin financiar in vederea participatii lor la acest program. Termenul de depunere a dosarelor este 15 iulie 2007. Detalii pe site-ul MCC in sectiunea Fondul de mobilitate.


Pentru informatii generale despre program descarcati prezentarea si formularul de inscriere al programului:

> in limba engleza (document Word, 215 Kb)
> in limba franceza (document Word, 197 Kb)


Pentru informatii suplimentare contactati:

Universitatea de Arte din Belgrad
MA coordinator
adresa: Kosancicev venac 29, Belgrad, Serbia
tel: +381 11 2626 994
email: coordinator@arts.bg.ac.yu
website: www.arts.bg.ac.yu


Antena Romania
Asociatia ECUMEST
adresa: Str. Selari nr. 9-11 (Curtea sticlarilor), 030068 Bucuresti
tel/fax: 021-319 27 11
email: ecumest@ecumest.ro

< inapoi