englishcontact
 
10/05/2005 Universitatea de Arte din Belgrad, Asociatia ECUMEST si Serviciul de cooperare si actiune culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti lanseaza inscrierea pentru programul de MASTER in Management si Politici Culturale in Balcani (Belgrad)
  Programul Regional de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani este organizat de Universitatea de Arte din Belgrad (UAB) in colaborare cu Universitatea Lyon 2 si Institutul de Studii Politice din Grenoble, si este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene. Ambasada Frantei la Bucuresti, prin Serviciul de cooperare si actiune culturala si Asociatia Culturala ECUMEST sint partenerii locali ai acestui proiect.

Acest program se adreseaza absolventilor care poseda deja o diploma universitara sau tinerilor profesionisti din domeniul cultural din intreaga regiune balcanica ce poseda cunostinte solide de limba franceza si/sau engleza. Programul post-universitar are ca scop formarea viitorilor manageri ai organizatiilor culturale publice sau private din regiune, furnizindu-le instrumente de analiza teoretica si operationala necesare, pentru dezvoltarea si punerea in practica a politicilor si a proiectelor culturale.

Programul se deruleaza pe parcusul a doi ani de studiu. Primul an (1 nov 2005 - 31 mai 2006) este consacrat cursurilor, dezvoltarii de proiecte, studiilor de caz, precum si unei vizite de studiu. Cel de-al doilea an este destinat unui stagiu practic de 3-6 luni intr-o institutie culturala din Balcani sau din Franta, precum si redactarii tezei de absolvire.

Studentii nefrancofoni pot urma, in cadrul universitatii, cursuri de limba franceza 6 ore/sapt). Cursurile vor avea loc in limba franceza (cu traducere consecutiva in engleza) sau in limba engleza.

Absolventilor francofoni li se va acorda Diploma franceza pentru ciclu 3 - Master, eliberata de catre universitatile Pierre-Mendès France din Grenoble si Lyon 2 Lumière. Studentii anglofoni vor primi diploma de Master in Management Cultural, eliberata de Universitatea de Arte din Belgrad.


Conditii de inscriere:
> fluenta in franceza sau engleza
> titular al unei diplome universitare (minimim 4 ani de studii) sau experienta relevanta in domeniul cultural.

Procedura de inscriere:
Dosarul de inscriere (in limba engleza sau franceza) trebuie sa includa:
1) formularul de inscriere completat, insotit de o scrisoare de motivatie in care candidatul va explica relevanta cursului pentru cariera sa profesionala, precum si un Curriculum Vitae (de trimis in varianta electronica pe adresa coordinator@arts.bg.ac.yu pina la data de 15 iunie 2005);
2) copii scanate sau trimise prin posta ale diplomei universitare sau ale foii matricole;
3) traducerile legalizate ale diplomei universitare sau ale foii matricole (ce trebuie trimise prin posta de catre candidatii selectionati, in atentia drei Darja Butigan, pina la data de 15 septembrie 2005).


Procedura de selectie
Selectia candidatilor va fi realizata pe baza dosarelor de catre o Comisie de selectie in cadrul Universitatii de Arte din Belgrad.

Candidatii francofoni pot solicita o bursa de studiu din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti, cei selectionati urmind a fi supusi unui interviu ce va avea loc la Bucuresti pina la 15 iulie 2005.

Taxele de scolarizare sint de 1.100 euro pe an. Studentii care nu beneficiaza de burse isi vor acoperi costurile sederii in Belgrad.


Pentru informatii generale despre program:

Consultati brosura programului:
> in limba engleza (document pdf, 415 Kb)
> in limba franceza (document pdf, 401 Kb)

Descarcati formularul de inscriere:
> in limba engleza (document Word, 39 Kb)
> in limba franceza (document Word, 40 Kb)

sau contactati:

Antena Romania
Asociatia Culturala ECUMEST

Oana Radu, Stefania Ferchedau
adresa: Str. Batistei nr. 14, 020937 Bucuresti
tel/fax: 021-319 27 11
email: ecumest@ecumest.ro

Universitatea de Arte din Belgrad
Darja Butigan
adresa: Kosancicev venac 29, Belgrad, Serbia & Muntenegru
tel: +381 11 2626 994
email: coordinator@arts.bg.ac.yu
website: www.arts.bg.ac.yu
< inapoi