englishcontact
 
07/08/2006 Dezbaterea privind mecanismul de finantare din Fondul Cultural National
  In urma dezbaterii din luna iunie intre reprezentantii Ministerului Culturii si Cultelor, Administratiei Fondului Cultural National si ai organizatiilor culturale, organizata la initiativa si cu o documentare realizata de ECUMEST si AltArt, AFCN si MCC au pregatit o propunere de modificare a actelor normative cu privire la functionarea mecanismului de finantare din Fondul Cultural National.

Documentele de lucru (OMCC 2365/2005, cuprinzind normele metodologice si anexele la acestea) au fost facute publice spre discutie incepind cu 1 iulie. Noua varianta a normelor a venit cu o serie de imbunatatiri, in timp ce o parte din solutiile asupra carora se cazuse deja de acord in cadrul intilnirii din iunie nu au fost preluate sau au fost integrate deficitar.

ECUMEST a semnalat aceste lucruri intr-o scrisoare adresata reprezentantilor MCC si AFCN, considerind ca sugestiile propuse au fost luate in considerare in mica masura, ceea ce face ca procesul de consultare sa fie doar unul formal.

Ca urmare a publicarii la 1 august a ultimei variante a normelor metodologice, ECUMEST si AltArt au realizat un nou material cuprinzind o serie de alte sugestii si comentarii la aceste documente.


Consultati materialul cu aceste sugestii
(document pdf, 55 kb)
< inapoi