englishcontact
 
07/04/2005 Scurt ghid al sectorului cultural romanesc
  Un nou instrument util pentru cunoasterea sectorului cultural din Romania este acum disponibil: Mapping opportunities for cultural cooperation. A Short Guide to the Romanian Cultural Sector Today.

Ghidul a fost realizat de catre Asociatia ECUMEST in cadrul programului ARCult la solicitarea Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si a fost publicat cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Publicatia are ca scop incurajarea si promovarea unei cooperari culturale pe termen lung cu Romania si a fost conceputa ca un ghid introductiv la contextul actual al sectorului cultural romanesc si al diferitelor sale sub-domenii artistice. Prezentarea vizeaza cu prioritate acele organizatii care au un interes, capacitate si experienta in cooperarea internationala, oferind o perspectiva generala asupra principalilor actori culturali si urmarind sa acopere lipsa de informatie centralizata, coordonata si actualizata referitoare la diversele domenii artistice.

Ghidul a fost realizat in limba engleza si este distribuit gratuit, cu prioritate organizatiilor culturale din strainatate, urmind a fi disponibil in scurt timp si in principalele librarii din Bucuresti.

Lansarea publicatiei a avut loc in data de 7 aprilie 2005, in prezenta Dlui Atzo Nicolaļ, Ministru pentru Afaceri Europene al Regatului Tarilor de Jos, aflat intr-o vizita de lucru la Bucuresti, a Dnei Mona Musca, Ministrul Culturii si Cultelor, a Dlui Horia-Roman Patapievici, Presedinte al Institutului Cultural Roman, si a fost urmata de o receptie oferita de ES Pieter Jan Wolthers, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti.
< inapoi