englishcontact
 
14/10/2004 Go create… Europe
Masa rotunda privind rolul culturii in constructia europeana. 25 octombrie 2004, ora 10.00
UNITER, str. George Enescu 2-4, Bucuresti
  Tot mai multe dezbateri au loc in prezent pe plan european in legatura cu rolul pe care cultura poate si trebuie sa il joace în procesul constructiei europene si care promoveaza o sustinere mai puternica din partea Uniunii Europene pentru activitatile de cooperare in domeniul cultural. In acest context, masa rotunda urmareste sa faciliteze familiarizarea publicului romanesc cu aceste dezbateri si cu diversele opinii existente pe plan european, precum si implicarea mai puternica a sectorului cultural romanesc în dezbaterile europene.

Opiniile si propunerile exprimate in cadrul acestei discutii vor fi prezentate, de asemenea, in cadrul conferintei internationale "The Berlin Conference for European Cultural Policy" care va avea loc la Berlin in perioada 26-28 noiembrie.

Masa rotunda este moderata de Corina Suteu, Presedinte ECUMEST, cu participarea exceptionala a unor invitati de prestigiu: unul dintre initiatorii conferintei de la Berlin, Nele Hertling, Director pentru programele din domeniul artistic, DAAD - Seviciul German pentru Schimburi Academice, Berlin. O perspectiva complementara va fi adusa de catre
Jean-Baptiste Cuzin, Responsabil pentru Afaceri Europene in cadrul Departamentulului pentru Relatii Internationale, Ministerul Francez al Culturii si Comunicatiei, Paris. Evenimentul se bucura de asemenea de prezenta lui Catherine Lalumiere, Presedinte al Relais Culture Europe Paris, fost Secretar General al Consiliului Europei si Vice-presedinte al Parlamentului European.

Pe baza introducerilor si contributiilor acestor invitati, masa rotunda are ca scop facilitarea unui dialog si a unei dezbateri vii intre reprezentantii sectorului cultural romanesc si, in particular, a tinerilor operatori culturali.

Detalii logistice
Data: 25 octombrie 2004, de la 10:00 la 13:00
Locatia: UNITER (Uniunea Teatrala din Romania), George Enescu nr. 2-4, Bucuresti.
Contact: Asociatia ECUMEST, tel: 021-21 22 100, email: ecumest@ecumest.ro

Organizatori si parteneri
Evenimentul este organizat de Asociatia ECUMEST in parteneriat cu Fundatia Felix Meritis (Amsterdam), ca o pre-conferinta la Berlin Conference for European Cultural Policy.

Consultati comunicatul de presa referitor la aceasta conferinta (document pdf, 75 Kb)

Masa rotunda va avea loc in cadrul Festivalului National de Teatru "I. L. Caragiale", organizat de Ministerul Culturii si Cultelor si de UNITER, care se desfasoara intre 24-31 octombrie.
< inapoi