englishcontact
 
20/05/2004 Institutul Francez din Bucuresti, Asociatia ECUMEST si Universitatea de Arta din Belgrad vor lansa in 24 mai 2004 in Romania programul de MASTER in Management si Politici Culturale in Balcani (Belgrad)
  Programul de Studii Postuniversitare in Management si Politici Culturale in Balcani este organizat de Universitatea de Arta din Belgrad (UAB) in colaborare cu universitatile franceze Lyon II si Institutul de Studii Politice din Grenoble si Paris IX Dauphine este sustinut de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, cu participarea UNESCO si a Initiativei Central Europene. Ambasada Frantei la Bucuresti, Institutul Francez din Bucuresti si Asociatia Culturala ECUMEST sint partenerii locali ai acestui proiect.

O sesiune de informare referitoare la acest program va avea loc luni, 24 mai 2004, ora 12, la sediul Institutului Francez din Bucuresti, Bd. Dacia 77, cu participarea reprezentantilor Ambasadei Frantei la Bucuresti, ai Institutului Francez din Bucuresti si ai Asociatiei ECUMEST.

Acest program se adreseaza absolventilor care poseda deja o diploma universitara sau tinerilor profesionisti din domeniul cultural din intreaga regiune balcanica ce poseda cunostinte solide de limba franceza si/sau engleza. Programul post-universitar are ca scop formarea viitorilor manageri ai organizatiilor culturale publice sau private din regiune, furnizindu-le instrumente de analiza teoretica si operationala necesare, pentru dezvoltarea si punerea in practica a politicilor si a proiectelor culturale.

Programul se deruleaza pe parcusul a doi ani de studiu. Primul an (1 nov 2005 - 31 mai 2006) este consacrat cursurilor, dezvoltarii de proiecte, studiilor de caz, precum si unei vizite de studiu. Cel de-al doilea an este destinat unui stagiu practic de 3-6 luni intr-o institutie culturala din Balcani sau din Franta, precum si redactarii tezei de absolovire, a carei sustinere va avea loc in iunie 2006.

Studentii nefrancofoni pot urma, in cadrul universitatii, cursuri de limba franceza 6 ore/sapt). Cursurile vor avea loc in limba franceza (cu traducere consecutiva in engleza) sau in limba engleza.

Acest program ofera sansa de perfectionare si de obtinere a unui certificat in management cultural si candidatilor care nu poseda o diploma universitara. Absolventilor francofoni li se va acorda Diploma franceza pentru ciclu 3 - Master, eliberata de catre universitatile Pierre-Mendès France din Grenoble si Lyon 2 Lumière. Studentii anglofoni vor primi diploma de Master in Management Cultural, eliberata de Universitatea de Arta din Belgrad.


Conditii de inscriere:
> fluenta in franceza sau engleza
> titular al unei diplome universitare (minimim 4 ani de studii) sau experienta relevanta in domeniul cultural.

Procedura de inscriere:
Dosarul de inscriere (in limba engleza sau franceza) trebuie sa includa:
1) formularul de inscriere completat, insotit de o scrisoare de motivatie in care candidatul va explica relevanta cursului pentru cariera sa profesionala, precum si un Curriculum Vitae (de trimis in varianta electronica pe adresa medjunar@arts.bg.ac.yu pina la data de 31 mai 2004);
2) traducerea legalizata a diplomei universitare (ce trebuie trimisa prin posta, in atentia drei Marijana Cvetkovic, pana la data de 15 septembrie 2004).


Procedura de selectie
Selectia candidatilor va fi realizata pe baza dosarelor de catre o Comisie de selectie in cadrul Universitatii de Arta din Belgrad.

Candidatii selectionati care solicita o bursa de studiu din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti vor fi supusi unui interviu ce va avea loc la Bucuresti in a doua parte a lunii septembrie.

Taxele de scolarizare sunt de 1.000 euro pe an. Costurile sederii in Belgrad sunt suportate de catre studenti. Studentii francofoni sunt invitati sa solicite sprijin financiar Ambasadei Frantei.


Pentru informatii generale despre program:

Consultati brosura programului:
> in limba engleza (document pdf, 279 Kb)
> in limba franceza (document pdf, 252 Kb)

Descarcati formularul de inscriere:
> in limba engleza (document Word, 40,5 Kb)
> in limba franceza (document Word, 40 Kb)

sau contactati:

Antena Romania
Asociatia Culturala ECUMEST

Oana Radu, Stefania Ferchedau
adresa: Str. Batistei 14, 020932 Bucuresti, Romania
tel/fax: 021-21 22 100
email: ecumest@ecumest.ro

Universitatea de Arta din Belgrad
Marijana Cvetkovic
adresa: Kosancicev venac 29, Belgrad, Serbia & Muntenegru
tel: +381 11 626 994
email: medjunar@arts.bg.ac.yu
website: www.arts.bg.ac.yu
< inapoi