englishcontact
 
29/04/2004 Cresterea accesului la informatie in domeniul cultural pentru lideri de opinie la nivel local - proiect pilot
  Acest proiect a avut ca scop facilitarea accesului la presa culturala a mediilor culturale si academice din provincie. Realizat cu sprijinul Pro Helvetia si al Swiss Agency for Development and Cooperation, proiectul a constat in acordarea unui numar de 100 de abonamente gratuite la revistele Dilema, Litere, arte, idei si Observator cultural. Beneficiarii sint in special persoane de virsta tinara, reprezentind mediul academic, cultural sau educational, in special din orasele mici, care au primit revistele amintite in perioada martie-decembrie 2003. Criteriul care a stat la baza selectiei a fost capacitatea destinatarilor acestui pachet de abonamente de a se constitui in veritabili lideri de opinie ai comunitatilor din care fac parte, in scopul de a transmite mai departe comunitatii informatiile si cunostintele acumulate, si nu in ultimul rind de a crea platforme libere, neconventionale de dezbatere la nivel local pe marginea temelor de interes abordate in paginile revistelor. Principiul de baza al proiectului a fost "subventionarea cititorului", sustinerea si dezvoltarea publicului acestor reviste printr-un sprijin direct acordat cititorilor si, prin aceasta, un sprijin indirect acordat revistelor.

Beneficiarii proiectului au completat un chestionar inainte de sfirsitul perioadei de abonament, pentru a oferi revistelor o mai buna imagine a modului in care sunt receptate de catre publicul-tinta, precum si pentru o evaluare a impactului proiectului.

Pe termen mediu si lung proiectul tinteste sustinerea "unui spatiu intelectual virtual de dezbatere publica" prin instrumentele media adecvate. La nivel national, acesta contribuie la diminuarea discontinuitatii informationale dintre provincie si capitala, dar si la asigurarea unui acces similar la cunoastere si la exprimarea opiniilor de interes national. Includerea permanenta a miscarilor intelectuale din provincie in dezbaterile la nivel national garanteaza evolutia echilibrata a societatii romanesti in context european.

Pentru mai multe informatii despre proiect si revistele partenere contactati Asociatia ECUMEST sau consultati:

Raportul final al proiectului (document pdf, 189 kb)
Anexele raportului - grafice (document pdf, 276 kb)

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul:
Programului Cultural Elvetian in Romania (Pro Helvetia & Agentia Elvetiana pentru Dezvoltare si Cooperare)
< inapoi