ECUMEST participa din anul 2002 la dezvoltarea unei noi retele regionale in
domeniul artelor spectacolului in Balcani: Balkan Express, fiind - alaturi de
IETM (Bruxelles), Bunker (Ljubljana) si Vlaams Theatre Instituut (Bruxelles) -
unul dintre sustinatorii, promotorii si coordonatorii aceastei retele.


Ce este Balkan Express?

Balkan Express este o platforma care aduce impreuna diverse organizatii si indivizi, avind ca scop promovarea si incurajarea cooperarii in domeniul artelor spectacolului in si cu regiunea balcanica. Reteaua ofera un cadru flexibil pentru schimbul de informatii si de exemple de buna practica intre profesionistii din artele spectacolului si propune, de asemenea, la nivel regional si international, oportunitati inovatoare de punere in retea si de dezvoltare profesionala.

Incepind din 2002, cind a fost initiata de catre IETM - Informal European Theatre Meeting, Balkan Express a organizat diverse intilniri ale organizatiilor si indivizilor activi in domeniul artelor spectacolului in Balcani sau interesati de regiune, caravane care au facilitat intilnirea cu scenele si tendintele artistice din diverse tari/ orase, si a propus workshop-uri deschise artistilor si operatorilor culturali, sustinind schimbul de informatii si de idei.


Informatii detaliate despre ariile de actiune ale retelei, precum si despre activitatile organizate in cadrul acesteia sint disponibile in pagina in limba engleza dedicata Balkan Express.