Recunoasterea expertizei asociatiei a dus la numeroase cereri de furnizare
de consultanta, de realizare de studii si analize etc. Va prezentam mai jos
o serie de comenzi realizate de echipa asociatiei sau de membri ai ei.2007: Cercetare - Scena culturala contemporana din Romania in focus pe LabforCulture.org
LabforCulture.org
O serie de materiale pe aceasta tema au fost realizate de ECUMEST la solicitarea LabforCulture.org, o initiativa partenera a Fundatiei Culturale Europene. O serie de documente sint disponibile in pagina de publicatii electronice.
Mai multe detalii...


2005: Studiu - Funding opportunities for international cultural cooperation in/with South East Europe
Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam)
Cercetare si redactarea unui raport privind oportunitatile de finantare pentru proiectele de cooperare in/cu sud-estul Europei, in colaborare cu Relais Culture Europe (Paris), la solicitarea Fundatiei Culturale Europe. Raportul a fost finalizat si este disponibil in pagina de publicatii electronice.
Mai multe detalii...


2005: Studiu - Organizatiile culturale independente in tarile Europei centrale si de est, Turcia si Caucaz
AFAA - Association Francaise d'Action Artistique (Paris)
Redactarea unui raport privind organizatiile artistice independente in Europa de Est, in vederea dezvoltarii, de catre AFAA, a unui proiect de cooperare europeana. Detalii asupra studiului...

2004/2005: Studiu - Recommendations for a shared methodological approach to cultural diversity and related issues
UNESCO (Paris)
Studiu metodologic comparativ asupra Observatoarelor Diversitatii Culturale initiate de UNESCO (Corina Suteu).

2004/2005: Cercetare - A short guide to the Romanian cultural sector today. Mapping opportunities for cultural cooperation
Ambasada Regala a Olandei la Bucuresti
Publicatia cu acest titlu este rezultatul cercetarii realizat in vederea prezentarii oportunitatilor existente si a promovarii cooperarii culturale pe termen lung cu Romania. Reprezentind un instrument de informare si promovare a principalilor actori culturali din Romania, ghidul a fost publicat in aprilie 2005 cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Detalii in pagina de tiparituri...

2004: Studiu - Cultural Policy Curriculum Development
& Mobility Support for Lecturers in Central and Eastern Europe
Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam)
Studiu de fezabilitate in vederea lansarii de catre Fundatia Culturala Europeana a CPEG - Cultural Policy Education Group - un program de sustinere a dezvoltarii pregatirii academice in domeniul politicilor culturale in Estul Europei, pe baza unei initiative pilot lansate in cadrul programului Policies for Culture (Corina Suteu). Studiul este disponibil la www.policiesforculture.org/cpeg.

2004: Consultanta - On-The-Move
IETM - Informal European Theatre Meeting (Bruxelles)
Consultanta si training in dezvoltarea, actualizarea, utilizarea si promovarea portalului On-the-Move in domeniul cooperarii culturale in artele spectacolului (Corina Suteu, Oana Radu).

2003/2005: Consultanta - STEP beyond
Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam)
Consultanta in dezvoltarea si evaluarea programului de mobilitate STEP beyond al Fundatiei Culturale Europene (Oana Radu).

2003/2004: Consultanta - Proiectul "Patrimoniul Cultural"
Ministerul Culturii si Cultelor / Hydea S.r.l. (Florenta)
Servicii de consultanta pentru "Campania de educare si de constientizare a publicului" din cadrul Proiectului "Patrimoniul Cultural" (initiat de Guvernul Romaniei in 1999, pe baza unui imprumut al Bancii Mondiale). Realizarea campaniei a avut ca scop dezvoltarea unei mai bune intelegeri a publicului si a unui sprijin pentru importanta conservarii patrimoniului cultural. ECUMEST a fost partener al Hydea S.r.l. in furnizarea de consultanta Unitatii de Implementare a proiectului din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.

2003: Studiu - The State of Cultural Cooperation in Europe
Comisia Europeana/ Fundatia Interarts (Barcelona) & EFAH (Bruxelles)
Asociatia ECUMEST a reprezentat, sub coordonarea Corinei Suteu, corespondentul national pentru Romania in cadrul procesului de evaluare a tendintelor actuale in domeniul cooperarii culturale interguvernamentale in 31 de tari europene prezentate in studiul "The State of Cultural Cooperation in Europe". Acesta a fost realizat in 2003 la solicitarea Comisiei Europene de catre Fundatia Interarts si EFAH - European Forum for Arts and Heritage. Raportul a fost lansat in 2004 si este disponibil pe site-ul Comisiei Europene.

2003: Consultanta - Seminarul Crossing Perspectives
Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam)
Conceperea si coordonarea realizarii dosarului seminarului "Crossing Perspectives: Cultural Cooperation with South Eastern Europe" (iunie 2003, Amsterdam), organizat de Fundatia Culturala Europeana in cadrul directiei de actiune "Enlargement of Minds" (Corina Suteu).

2003: Studiu - Overview on cultural policy in Central and Eastern Europe between 1990/2003
UNESCO (Paris)
Realizarea, la solicitarea UNESCO, a raportului cu privire la evolutia politicilor culturale in centrul si estul Europei intre 1990/2003 (Corina Suteu).
Studiul este disponibil in pagina de publicatii...

2001/2002: Consultanta - Evaluare de programe
Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam)
Audit si evaluare a programelor East-West Parliamentary Practice Project si Fund for Central and East European Book Projects initiate si sustinute de Fundatia Culturala Europeana (Corina Suteu).

2000/2001: Consultanta - PHARE/ Dimensiunea Culturala a Democratiei
Ministerul Culturii si Cultelor/ NOMISMA (Bologna) & ECUME (Dijon)
Consultanta de specialitate in domeniul trainingului in management cultural acordata, in calitate de partener al Asociatiei ECUME (Franta) si NOMISMA, Ministerului Culturii si Cultelor in cadrul programului PHARE/ Dimensiunea Culturala a Democratiei. ECUMEST a participat la conceperea si derularea cursului de management cultural prin sustinerea tematicilor specifice domeniului cultural.

1999/2005: Diverse programe universitare si post-universitare, cursuri de perfectionare de scurta durata si alte forme de pregatire profesionala din Romania, Belgia, Croatia, Elvetia, Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, UK
Cursuri in domeniile managementului cultural, politicilor culturale, cooperarii culturale internationale etc. realizate de membri ai echipei si experti colaboratori ai ECUMEST.