despre noipolitici culturaleplatforme de cooperarespatii de creativitateconsultanta si studii la comandapublicatii
 Membrii ECUMEST

Dan BARTHA-LAZAR, Teatrul "Radu Stanca", Sibiu
Dragos BUHAGIAR, scenograf
Eugen COJOCARIU, redactor sef adjunct, Radio Romania International
Claudia CONSTANTINESCU, arhitect, coordonator Asociatia Euroatelier
Aura CORBEANU, director executiv, UNITER
Carmen CROITORU, manager, events & PR, Cultural Communication
Alexandru DABIJA, regizor de teatru
Stefania FERCHEDAU, membru, ECUMEST
Florin MIHAILESCU, profesor, Facultatea de Film, UNATC
Georgeta Maria IUGA, manager, Fundatia IUGA, Baia Mare
Virgiliu MARGINEANU, director general, OWH TV Studio, Chisinau
Delia MUCICA, secretar general, Ministerul Culturii si Cultelor
Oana RADU, membru al Consiliului director, ECUMEST
Corina RACEANU, consilier, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National a judetului Timis
Corina SUTEU, fondator ECUMEST, expert si consultant in domeniul managementului cultural si al politicilor culturale europene, trainer
Iulian VRABETE, muzician, Holograf


Echipa ECUMEST


Corina SUTEU
presedinte onorific


Corina Suteu, fondatorul ECUMEST, este expert si consultant independent in domeniul managementului cultural si al politicilor culturale europene, trainer, in prezent presedinte onorific al asociatiei. A fost director al Departamentului de management cultural la Institute de l’homme et de la technolgie (Nantes). A fost presedinte al Forumului European al Retelelor Culturale si timp de 9 ani, director al programului de masterat european in management cultural la Scoala de Comert din Dijon, unde a initiat si implementat programul de Masterat ECUMEST pentru Europa de Est. Este de asemenea initiator al programului Policies for Culture. Lucreaza in mod regulat ca expert pentru diverse organizatii culturale - Consiliul Europei, Open Society Foundation, Fundatia Boekman, Fundatia Culturala Europeana (Amsterdam), IETM, ENCATC etc. Este autor de studii si articole in domeniile de expertiza amintite si preda regulat politici culturale in Franta, Romania, Serbia si alte tari europene. In prezent este director al Institutului Cultural Roman din New York. (corina.suteu@ecumest.ro)


Oana RADU
expert, membru al Consiliului director


Oana Radu este membru al ECUMEST, participind in Consiliul director si contribuind la activitatile asociatiei in calitate de expert in domeniul politicilor culturale si de coordonator al unor proiecte de cooperare culturala regionala in estul Europei. Este coordonator regional pentru Europa de sud-est al programului Policies for Culture, desfasurat în colaborare cu Fundatia Culturala Europeana din Amsterdam. Este initiatoare a programului ARCult, care are ca scop oferirea de asistenta specializata sectorului cultural romanesc (informatie, cercetare aplicata, consultanta) in domeniul politicilor si al legislatiei culturale. A absolvit Masteratul de management cultural de la Scoala de Comert din Dijon. In prezent este director adjunct al Institutului Cultural Roman din New York. (oana.radu@ecumest.ro)


Stefania FERCHEDAU
membru al Consiliului director


Stefania Ferchedau este membru al ECUMEST. A absolvit filologie clasica la Universitatea din Bucuresti si este co-autor al unei serii de traduceri din latina si greaca veche publicate la editura Polirom incepind cu 1999. In 2002-2003, a lucrat ca redactor la Cinemateca Romana, participind la programarea filmelor si organizind evenimente, si in acelasi timp urmind un masterat in management cultural. Din 2003 s-a alaturat ECUMEST si de atunci a contribuit la dezvoltarea a numeroase proiecte care au ca scop imbunatirea cadrului in care functioneaza sectorul cultural si sustinerea creativitatii contemporane. Intre acestea se afla Policies for Culture, Press Stress Group, ARCult si Piata de dezbateri sau organizarea unei serii de conferinte si workshop-uri cu regizorul Andrei Serban. A coordonat de asemenea in acest timp o serie de publicatii ale ECUMEST. (stefania@ecumest.ro)


Elena IACOB - contabil
ecumest@ecumest.ro