Activa inca de la infiintare in domeniul educatiei in management cultural
in tarile din estul Europei si unul din pionerii programelor regionale de formare
in domeniu (prin programul ECUMEST lansat de Corina Suteu in anul 1995), activitatile de dezvoltare profesionala ale ECUMEST urmaresc constientizarea si responsabilizarea managerilor si administratorilor culturali in vederea unei participari active in definirea si implementarea unor politici culturale adaptate contextului.


PROIECTE CURENTE

Conceperea si organizarea cu regularitate a unor seminare de training de scurta durata
In continuarea sesiunilor sustinute la sfirsitul lui 2005 si inceputul lui 2006 (listate mai jos) si tinind cont de numeroasele solicitari de participare si inscrieri primite pentru acestea, ECUMEST organizeaza de-a lungul anului 2006 mai multe training-uri deschise operatorilor culturali din Romania si nu numai. Trainerii vor fi profesionisti in domeniile amintite din strainatate si din Romania.

Recent au avut loc:

2006, 27 octombrie: Seminar de training: "Mobilitate si cooperare culturala in era spatiilor digitale" (Bucuresti)
2006, 24-25 & 28-29 august: Seminar de training: "Cultura si dezvoltare locala: artistul si proiectul strategic al organizatiei culturale" (Bucuresti)
2006, 25-27 mai: Seminar de training: "Managementul si finantarea proiectelor culturale" (Bucuresti)
2006, 20-21 ianuarie: Seminar de training: "Cooperare culturala internationala, managementul si finantarea proiectelor culturale" (Bucuresti)
2005, 2 noiembrie: Sesiune de formare a formatorilor si mediatorilor culturali: "Mobilitate si competenta interculturala in era digitala" (Bucuresti)


Programe universitare: Parteneriatul cu programul de Masterat in management si politici culturale in Balcani (Belgrad)
Incepind din 2003, ECUMEST colaboreaza cu programul de Masterat in management si politici culturale in Balcani derulat de Universitatea de Arta din Belgrad in parteneriat cu Universitatile franceze Lyon 2 si Institul de Studii Politice din Grenoble. ECUMEST se ocupa de promovarea acestui program in Romania, iar pina in 2005 si de selectia, precum si de acompanierea studentilor romani pe durata studiului.

· 2007: sesiunea de inscrieri...
·
2006: sesiunea de inscrieri...
· 2005: sesiunea de inscrieri...
· 2004: sesiunea de inscrieri...
· 2003: sesiunea de inscrieri...
· 2003: Rezidenta studentilor in management cultural de la Belgrad la Bucuresti (aprilie)PROGRAME INCHEIATE


Programul ECUMEST - primul curs postuniversitar de management cultural european
Diploma lansata in 1995 si recunoscuta in Franta si in Romania. Programul ECUMEST (Masterat in management cultural pentru profesionistii din tarile est europene) a fost lansat in 1995 in Bucuresti ca o filiala a programului Mastère Specialisé Européen en Management des Entreprises Culturelles (realizat de Scoala de Comert din Dijon/ Asociatia ECUME). Programul cuprindea cursuri, seminare, rezidente de studiu, aplicatii practice (montaje de proiect, studiu de public, audit organizational), stagii, redactarea tezei profesionale. Programul acorda, la absolvirea cursurilor, o diploma de masterat in management cultural recunoscuta de Ministerul Educatiei din Romania. Intre 1995-2001 programul ECUMEST a pregatit 52 de absolventi din 14 tari est-europene: Albania, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Ucraina. Programul s-a incheiat in anul 2001.

Seria de cursuri din cadrul programului PHARE "Dimensiunea Culturala a Democratiei"
Asociatia ECUMEST, in calitate de partener al Asociatiei ECUME (Franta), a participat la conceperea si derularea cursului de management cultural din cadrul acestui program prin sustinerea tematicilor specifice domeniului cultural. De notat ca structura si o parte din trainerii specializati ai acestui program au fost preluati de Programul de Masterat in Management Cultural din cadrul Facultatii de Comunicare a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti (SNSPA), ce a demarat in toamna anului 2001.