Derulat intre 2002-2007, ARCult a urmarit sa asigure sectorului cultural din
Romania asistenta specializata (informare, consultanta, cercetare) in domeniul politicilor si legislatiei culturale, sa faciliteze comunicarea si cooperarea in interiorul sectorului cultural si sa contribuie la o imbunatatire a cadrului in care sectorul functioneaza, actionind in principal in trei directii:


Diseminare informatii: INFO ARCult
Buletin electronic cu stiri si evenimente din toate domeniile precizate mai sus, distribuit intre 2002-2005 sectorului cultural (si disponibil online), acesta a contribuit la o mai buna informare a organizatiilor, institutiilor culturale si a artistilor, precum si la o mai mare transparenta a deciziei si administratiei publice in domeniu.


Baza de date legislativa: Legislatia culturii in Romania
Construita pentru a raspunde unei nevoi specifice de informare si formare in domeniul cultural, aceasta baza de date online faciliteaza accesul rapid si gratuit si permite consultarea actelor normative relevante pentru domeniul cultural, precum si a unor ghiduri juridice explicative pentru domeniile de interes prioritar. Ultima updatare: 2005.


Analize si dezbateri tematice: Piata de dezbateri
Un proces de analiza, propuneri si dezbateri in vederea definirii unei strategii de dezvoltare culturala a Romaniei pe termen lung, propunind intilniri sectoriale si tematice, menite sa permita un dialog sistematic intre sectorul cultural independent, decidenti si legislatorii culturali. (2003-2007)