ECUMEST participa in diverse retele culturale europene, fiind un promotor activ al punerii in retea a operatorilor culturali si a artistilor atit in Romania si in Europa de est, cit si la nivel international, prin medierea de contacte si prin facilitarea proiectelor de cooperare internationala in diverse domenii artistice sau sectoare culturale.


Asociatia ECUMEST este membra a urmatoarelor retele:

· IETM - Informal European Theatre Meeting
· INCD - International Network on Cultural Diversity
· Balkan Express

si participa la activitati ale altor retele precum ECA - European Council of Artists, EFAH - European Forum For Arts and Heritage sau Trans Europe Halles - European Network of Independent Culture Centres.


Implicarea in activitatile retelelor culturale se declina in:

· Participarea la intilniri ale retelelor si distribuire informatii (actionind ca un "nod" activ de retea in intreaga Europa);
· Punerea in retea a operatorilor culturali din Romania si estul Europei cu potentiali parteneri din alte tari europene;
· Participarea, ca formatori si moderatori, la organizarea actiunilor retelelor culturale (ex. participarea Corinei Suteu ca lider de formare pentru On-the-Move - portalul dedicat mobilitatii artistice in Europa).